Selectează o Pagină

Data:31.01.2023

Comunicat de presa

”PNRR: Fonduri pentru Romania moderna si reformata!”

UAT Comuna Tatarastii de Jos anunta inceperea proiectului cu titlul “Infiintarea a doua puncte de reincarcare vehicule electrice in comuna Tatarastii de Jos”, Titlu apel: PNRR/2022/C10/I1.3, Runda 1 in comuna Tatarastii de Jos, judetul Teleorman, implementat de UAT Tatarastii de Jos, conform contractului de finantare nr. 136614/05.12.2022, finantat in cadrul componentei 10 – Fondul Local a PNRR.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 36 de luni incepand cu data de 05.12.2022.

Obiectivul proiectului il reprezinta Asigurarea Infrastructurii pentru Transportul Verde – achizitionarea de statii de reincarcare vehicule electrice in comuna Tatarastii de Jos si sustine crearea unui cadru pentru mobilitate urbana durabila  si o transformare durabila rurala prin utilizarea solutiilor verzi la nivelul UAT-ului.

PNRR – Fondul Local, Componenta I.1.3 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – puncte de reîncărcare vehicule electrice reprezintă oportunitatea imediată și sigură de a realiza obiectivele propuse.

 

Obiectivul proiectului consta in cresterea capacitatilor de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu o putere instalata de 50 kWp pentru asigurarea consumului propriu si dezvoltarea electro-mobilitatii reale prin realizarea unei  statii de reincarcare pentru vehicule electrice si electrice hybrid plug-in.

Rezultatele urmarite prin implementarea proiectului sunt urmatoarele:

  • Infiintarea a doua puncta de incarcare pentru vehicule electrice;
  • Dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrica;
  • Imbunatatirea calitatii mediului ;
  • Dezvoltarea transportului ecologic;
  • Cresterea numarului de automobile electrice;
  • Cresterea numarului de utilizatori de automobile electrice si hybrid in urmatorii ani si de a dezvolta infrastructura necesara alimentarii acestor automobile;
  • Constientizarea beneficiilor utilizarii autovehiculelor prietenoase cu mediul inconjurator.
  • Valoarea totala a finantarii nerambursabile este de 246.135,00 lei, la care se adauga TVA in valoare de 46.765,65 lei.

 

Persoana de contact:

Primar Comuna Tatarastii de jos: Neagoe Aurelian,

jud. Teleorman

Telefon: 0724503887